fbpx

Izvirni recept iz italijanske dežele Emilija

Pašta z ragujem je všeč vsem in osreči otroke, ki jo obožujejo. Poln okus zajame vse naše čute. Priprava dobrega raguja zahteva veliko časa, sestavin in dela, prva sestavina našega raguja je ljubezen in strast do tradicije… Na ta način želimo z vami deliti najboljše iz italijanske kuhinje.

Sestavine za 4/5 oseb

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Testenine skuhamo v obilici slane vode, medtem pa v ponvi na majhnem ognju ragu segrejemo in dodajamo malo vode od kuhanja testenin, dokler zmes ne postane mehka in kremasta. Testenine skuhamo al dente, jih precedimo in v ponvi skupaj z omako na hitro popražimo. Postrezite na krožnikih z zajetnim prgiščem naribanega sira.

Vaša domača pašta z omako ragù alla Bolognese je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže testenine z Bolonjsko Omako Rawpasta

Casrerecci al Ragù Rawpasta