Zakaj je naša Bolonjska Omaka tako dobra?

Vsak, ki se ukvarja s trženjem, ve, da mora napisati te tri čarobne besede na etikete in v oglase.

Toda pisanje ni dovolj, to je treba tudi storiti!

Naš mesni ragu je tako dober, ker uporabljamo samo sveže sestavine. Najboljšo zelenjavo vsak dan izbiramo in kupujemo na stojnicah ljubljanske tržnice. Skrbno jo očistimo in ročno narežemo na majhne koščke.

Kaj pa meso? Mleto meso je enostavno kupiti po ugodni ceni, a bomo v takem mesu dobili le ostanke klanja. Pri nas uporabimo samo najboljše dele svinjine in govedine.

A tudi to ni dovolj, meso pregledamo, zavržemo najbolj mastne dele in dele, prepredene z živci in kitami, ga zmeljemo na primerno velikost. Tako velikost, ki po naši presoji ustvari na brbončicah najboljši okus. Vendar za pripravo dobrega raguja potrebujemo še veliko drugih sestavin.

Potrebujemo sveže polnomastno mleko, maslo, veliko masla iz kravjega mleka, nikoli margarin in hidrogeniranih rastlinskih maščob!

Nato moramo dodati kakovostno rdeče vino, nežno in starano, ter vešče uporabiti začimbe in muškatni orešček.

Še enega temeljnega igralca našega mesnega raguja vam moramo predstaviti, to je paradižnikov koncentrat. Izbiramo med najboljšimi domačimi, ročno pripravljenimi izdelki z juga Italije.

To je vse? Ne, za pripravo dobrega raguja je potreben čas, veliko časa. Naš ragu se kuha vsaj 12 ur na majhnem ognju, da se naše sestavine kot note povežejo v melodijo edinstvenega in polnega okusa.

Toda resnični razlog, zakaj je naš ragu tako dober, je naša strast in ljubezen do dobre hrane.

Delati ragu za nas ni služba, ampak ritual, s katerim se poklonimo našim babicam in njihovi neumorni vztrajnosti, ko so naredile vse in še več, da so na mize velikih emilijskih kmečkih družin postavile samo najboljše.