Pravno obvestilo

Naslednji poslovni pogoji in določila urejajo nakupe prek spletne trgovine www.rawpasta.si (v nadaljevanju: spletna trgovina). Ta pravila zagotavljajo kakovost storitev in zadovoljstvo strank. Poslovni pogoji zadevajo tudi pravice uporabnika ali kupca in poslovne odnose med kupcem oz. uporabnikom in trgovino kot dobaviteljem ali prodajalcem. Vse informacije, objavljene na tej spletni strani, so splošne informativne narave in ne predstavljajo pravnega nasveta ali kakršnekoli druge storitve. Podjetje Habemus restavracije in gostilne d.o.o. (ali na kratko Habemus d.o.o.) se zavezuje, da bodo vse informacije, objavljene na spletnem mestu www.rawpasta.si, točne in posodobljene, vendar zavrača vso odgovornost za morebitne tehnične okvare, vključno s tistimi, ki se nanašajo na telematska omrežja, kar bi lahko privedlo do zamud v posodabljanju samih informacij. Splošni pogoji spletnega mesta rawpasta.si so usklajeni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnimi kodeksi za elektronsko poslovanje.

 

Identiteta ponudnika

S spletno stranjo rawpasta.si upravlja podjetje Habemus restavracije in gostilne d.o.o. (Ponudnik). Podjetje je vpisano v register AJPES (Poslovni register Slovenije) in pri davčni upravi RS, je zavezanec za DDV in je pri AJPES registrirano tudi za spletno prodajo.

 

Bistvene lastnosti blaga

Vsak artikel, ki je v ponudbi spletne trgovine, je na spletni strani rawpasta.si podrobno opisan.

 

Razpoložljivost izdelka

Vsi izdelki, ki so v ponudbi v naši spletni trgovini, so sveži obrtniški izdelki, zato veljajo omejitve razpoložljivosti in trajanja, če pa je izdelek na voljo na spletu na spletnem mestu www.rawpasta.si/shop, bo odposlan/dostavljen v najkrajšem možnem času, torej v petih delovnih dneh, vendar v večini primerov še hitreje. Od trenutka, ko ponudnik odpošlje naročeni izdelek, o čemer bo kupec obveščen po elektronski pošti, mora biti po pogodbi, sklenjeni med Habemusom d.o.o. in njegovim logističnim partnerjem Pošto Slovenije, dostavljen v enem delovnem dnevu. Habemus d.o.o. v nobenem primeru ne more biti odgovoren za zamude pri dostavi, ki jih je mogoče pripisati Pošti Slovenije.

 

Cene

Vse cene izdelkov v spletni trgovini rawpasta.si/shop so jasno in nedvoumno navedene: jasno je, kakšna je cena izdelka (vse cene že vključujejo DDV) in kakšni so stroški dostave/poštnine.

Cene izdelkov se nanašajo na količine pakiranj in so jasno in nedvoumno izražene tako glede na težo kot na okvirno število porcij.

Vsi elementi, ki identificirajo količino posameznega izdelka, so jasno in nedvoumno navedeni v opisu samih izdelkov v spletni trgovini rawpasta.si in tudi na posameznih pakiranih izdelkih.

Cene veljajo v času naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila in pod navedenimi pogoji.

 

Način plačila

Nakup se plača po predračunu. Cena izdelka ne vključuje stroškov pošiljanja, ki bodo obračunani v zadnjem koraku naročanja in so odvisni od količine kupljenega blaga. Stroški pošiljanja vključujejo pakiranje, poštnino in odkupnino.

Habemus d.o.o. bo kupcu izdal podrobno razčlenjen račun na trajnem mediju, tj. s podrobnostmi o stroških posameznega izdelka, DDV in stroških pošiljanja.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) se arhivira v elektronski obliki pri Habemus d.o.o. Kupec ima pravico pridobiti kopijo pogodbe, tudi na papirju, tako da jo zahteva po elektronski pošti na info@habemus.si. Habemus d.o.o. se zavezuje, da bo kopijo zahtevanih dokumentov (pogodba, naročilo, račun…) poslal po elektronski pošti ali navadni pošti na naslov, ki ga je navedel kupec/vlagatelj.

Postopek nakupa

  1. Naročilo izdelkov

Minimalnega zneska nakupa ni. Stranka izbere želeni izdelek in klikne gumb »dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je količina vidna v samem vozičku. Če izbrani izdelek za kupca ni primeren, ga lahko odstrani iz vozička s klikom na gumb »odstrani«. Če želi kupec nadaljevati z nakupom (želi kupiti še druge izdelke), klikne »nadaljuj z nakupom«. Ko kupec konča z izbiro želenih izdelkov, vpiše osebne podatke in zahtevane podatke v obrazec, ki sledi. Ko kupec potrdi naročilo (klikne na gumb »naročilo«), sprememba naročila prek spletne strani ni več mogoča.

  1. Naročilo se obdeluje

Po oddaji naročila kupec prejme elektronsko obvestilo, da je bilo njegovo naročilo sprejeto in je v obdelavi. Vsako spremembo ali preklic naročila lahko kupec opravi v 3 (treh) urah od potrditve naročila prek spleta na elektronskem naslovu: info@rawpasta.si.

  1. Pošiljanje izdelka

Ponudnik pošlje blago kupcu v dogovorjenih rokih in na dogovorjene načine.

  1. Prejem blaga

Kupec na dogovorjen način blago prejme in prevzame blago.

 

  1. Pravica do odstopa od nakupa, vračila blaga, povračila opravljenih plačil

Ker gre za sveže in pokvarljive izdelke, ima kupec pravico do odstopa od nakupa, tako da v dveh dneh po prejemu prejetega blaga, ne da bi pri tem moral navajati razloge za vračilo, o tem obvesti dobavitelja na elektronskem naslovu info@rawpasta.si.

V primeru odstopa od pogodbe bo Habemus d.o.o., prek svojega logističnega partnerja Pošte Slovenije, brezplačno prevzel blago od kupca pod pogojem, da kupec blago, ki ga želi vrniti, sam dostavi Pošti Slovenije v nepoškodovani originalni embalaži in v isti prejeti količini.

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago poškodovano brez krivde kupca. V primeru, da kupec uveljavlja pravico do odstopa od pogodbe, bodo plačila, opravljena v dobro podjetja Habemus d.o.o., kupcu povrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v petnajstih delovnih dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Povračila plačil se izvršijo na pisno sporočeni bančni račun kupca.

 

Dostava

Naročeno blago bo logističnemu partnerju za dostavo izročeno v štirih delovnih dneh po prejemu naročila.

Če zaradi posebnih okoliščin to ni mogoče, bo podjetje Habemus d.o.o. kupca takoj obvestilo, da se dogovori o drugih pogojih dostave ali o odstopu od pogodbe.

Logistični partner Pošta Slovenije bo blago kupcu dostavil v enem delovnem dnevu od datuma prevzema od dobavitelja.

Logistični partner za oddajo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si Habemus d.o.o.  pridržuje pravico kadar koli izbrati drugo dostavno službo/logističnega partnerja.

Dostava bo opravljena na naslovu, ki ga je kupec navedel ob oddaji naročila. O natančnem času in morebitni alternativni lokaciji prevzema se bosta neposredno dogovorila logistični partner (Pošto Slovenije) in kupec, pod pogojem, da je slednji ob oddaji naročila navedel telefonsko številko.

Stroški dostave so odvisni od cen po ceniku Pošte Slovenije.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil.

 

Varstvo osebnih podatkov

Habemus d.o.o. se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke stranke (uporabnika) in hranil vso izmenjano dokumentacijo in komunikacijo s stranko.

Osebne podatke kupca bomo uporabljali izključno za namene obdelave naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in druge potrebne komunikacije.

Osebnih podatkov kupca v nobenem primeru ne bomo delili ali širili z nepooblaščenimi osebami zunaj podjetja Habemus d.o.o. brez predhodnega pisnega dovoljenja stranke same.

 

Komunikacija

Stiki s kupcem bodo potekali prek elektronskih komunikacijskih sredstev na daljavo, razen če kupec temu izrecno in formalno nasprotuje.

 

Izjava o omejitvi odgovornosti

Habemus d.o.o. se zavezuje, da bo po svojih najboljših močeh zagotovil, da bodo informacije, objavljene na spletnem mestu rawpasta.si, ažurne in pravilne. Vendar se lahko lastnosti izdelka, dobavni roki ali cene razlikujejo z večjo hitrostjo kot možnost posodobitve zgornjih informacij. V tem primeru bo Habemus d.o.o. kupca obvestil o vseh spremembah in mu zagotovil pravico do odstopa od pogodbe ali spremembe oddanega naročila.

Čeprav se Habemus d.o.o. trudi zagotoviti natančne fotografije, ki v celoti ustrezajo prodajnim izdelkom, so vse fotografije mišljene kot okvirne in simbolične. Fotografije v resnici ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Habemus d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe poslovnih pogojev kadar koli in na kakršen koli način, iz katerega koli razloga in brez predhodnega obvestila.

 

Pritožbe in spori

Habemus d.o.o. v celoti ustreza veljavni zakonodaji o varstvu potrošnikov in se po svojih najboljših močeh trudi, da izpolni pričakovanja kupcev.

V primeru reklamacij se lahko kupec pisno obrne na dobavitelja preko elektronskega naslova info@rawpasta.it. Podjetje Habemus d.o.o., se v mejah razumnosti in svojih objektivnih možnosti zavezuje, da bo poskušalo reševati kakršno koli pritožbo ali spor na prijateljski in sporazumni način, linearno in zaupno.

Če to ne bo mogoče, je za morebitne sodne spore pristojno ustrezno sodišče v Ljubljani.

Politika o zasebnosti

Habemus d.o.o. veliko pozornosti posveča varstvu, hrambi in zaupnosti osebnih podatkov strank/uporabnikov, zato vestno upošteva določbe zakona o varstvu osebnih podatkov. Nadalje, v zvezi z vrsto zbranih osebnih podatkov, Habemus d.o.o. uporablja načelo popolne preglednosti. Podatki se zbirajo in obdelujejo izključno z izrecnim soglasjem stranke/uporabnika.

 

Kako dobimo vaše podatke?

Habemus d.o.o. zbira samo podatke, ki jih posreduje uporabnik (na primer za promocijsko prodajo, za naročanje na novičnike, za sodelovanje na dogodkih, tekmovanjih, delavnicah ali anketah) in samo, če je bila njegova uporaba predhodno odobrena.

 

Za katere namene uporabljamo vaše podatke?

Osebne identifikacijske podatke (ime, priimek, prebivališče, datum rojstva, e-poštni naslov in telefonsko številko) hranimo in uporabljamo za:

– odgovore na vaša vprašanja,

– svetovanje glede uporabe izdelkov,

– potrditev sodelovanja v pobudah,

– za informativne in trženjske namene za izdelke Raw Pasta (Habemus d.o.o.)

– analizo potrošniških navad in uporabe izdelkov, da bi izboljšali kakovost storitev.

Habemus d.o.o. v nobenem primeru podatkov o strankah/uporabnikih ne bo posredoval tretjim osebam. Nadalje Habemus d.o.o. v nobenem primeru ne bo objavil podatkov o strankah/uporabnikih na družbenih omrežjih. Vsaka objava osebnih podatkov na družbenih omrežjih zahteva posebno in formalno začasno odobritev stranke/uporabnika. Habemus d.o.o. bo razkril osebne podatke ene ali več strank/uporabnikov le, če jih uradno zahteva sodni organ in/ali pooblaščeni državni organ.

 

Kakšen dostop imamo do podatkovne baze?

Habemus d.o.o. hrani osebne podatke strank/uporabnikov, dokler izrecno ne zahtevajo njihovega preklica. Vsak kupec/uporabnik ima pravico, da s pisno zahtevo na info@habemus.si pridobi kakršne koli podatke o upravljanju in obdelavi svojih osebnih podatkov. Ko kupec/uporabnik formalno izrazi voljo, da se njegovi osebni podatki izbrišejo iz podatkovne baze dobavitelja, bo Habemus d.o.o. poskrbel za to v najkrajšem možnem času, vsekakor pa najpozneje v 15 delovnih dneh. Za posodabljanje, popravljanje ali brisanje osebnih podatkov lahko vsaka stranka/uporabnik pišite na:

E-pošta: info@habemus.si

Pošta: Habemus restavracije in gostilne d.o.o., Celovška cesta 103,, 1000 Ljubljana

Habemus d.o.o. uporablja najnovejše varnostne ukrepe za zaščito osebnih podatkov strank/uporabnikov pred izgubo, zlorabo, tatvino, spremembo ali dostopom tretjih oseb. Zato je baza podatkov zaščitena z dostopnimi gesli, ki jih uporablja samo pooblaščeno osebje.

 

Platforma SRS

Povezava s spletno platformo za reševanje sporov Evropske komisije (platforma SRS)

Glede morebitnega izvensodnega reševanja potrošniških sporov, se Habemus d.o.o. sklicuje izključno na evropske predpise in zlasti na platformo SRS in ne priznava nobenega drugega ponudnika teh storitev, ki bi ga kupec/uporabnik angažiral. Habemus d.o.o. na spletni strani rawpasta.si objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRS). Platforma SRS je na elektronski povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr.

 

Ljubljana, 20. julija 2020