Izvirni recept iz italijanske dežele Sicilije

Pasta alla Norma (pašta po Normino) je zelo okusna prva jed, izvrstna klasika sicilijanske kuhinje, ki jo ljubijo po vsem svetu. Gre za testenine, začinjene s tipično paradižnikovo omako, ocvrtimi jajčevci, slano rikoto in svežo baziliko.

Sestavine za 5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 400 g jajčevcev
  • 500 g Sugo al Pomodoro Rawpasta
  • 150 g ricotta salata
  • ekstra deviško oljčno olje Rawpasta
  • česen
  • bazilika
  • olje za cvrenje

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Jajčevce narežemo na nekaj milimetrov tanke rezine, jih v večji ponvi popečemo v izdatnem vrelem olju in odcedimo na vpojnem papirju.

Na olju prepražimo olupljen in rahlo strt česen, dodamo paradižnikovo omako. Česen odstranimo iz omake. Sveže testenine skuhamo al dente v veliko slane vode, jih odcedimo in v ponvi skupaj z omako na hitro popražimo, dodamo malce slanega kropa, v katerem so se kuhale testenine in premešamo. Odstavimo s štedilnika in dodamo ocvrte jajčevce, naribano slano rikoto in svežo baziliko.

Vaša domača pašta z omako alla Norma je pripravljena za postrežbo.

Dober tek!

Dobra recept za sveže domače testenine z omako alla Norma Rawpasta Ljubljana

Pasta alla Norma Rawpasta