Znamenita omaka iz rimske tradicije, z rumenjakom, ovčjim sirom pecorinom, črnim poprom in “Guanciale” (svinjske ličnice, konzervirane v soli in začimbah). Želeli smo vam ponuditi pravi tradicionalni recept, takega, po katerem bi skuhal vsak Italijan, če bi bili povabljeni k njemu domov na večerjo: guanciale, narezan na trakce, preprosto ”spotimo” v ponvi, dodamo kuhane testenine s čisto malo vode, v kateri so se kuhale, odmaknemo z ognja, dodamo omako carbonara in mešamo, dokler ne dobimo kremne konsistence, ki bo v celoti prežela vaše testenine. Okrasite z malo naribanega ovčjega sira in črnega popra po vašem okusu. Buon appetito!
Sestavine: JAJČNI RUMENJAK, sardinijski ovčji SIR pecorino (MLEKO), Guanciale di Amatrice (svinjske ličnice, sol, saharoza, naravne arome, začimbe), črni poper.
Alergeni v sledovih: ŽITA
Navodila za pripravo: guanciale popražimo na ponvi, na srednji temperaturi in mu dodamo skuhane testenine. Nato dodamo omako in mešamo dokler jed ne postane kremasta.
Hraniti v hladilniku na temperaturi 4-6 °C.
Ta izdelek se ne zamrzuje.
English








