Izvirni recept iz italijanske dežele Lacij

Carbonara je najbolj znan italijanski recept na svetu. S polnim okusom zadovolji brbončice, s sestavinami pa želodec. Obstaja nešteto različic te bogate jedi, naš recept sledi izvirni različici.

Sestavine za 4/5 oseb

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

V hladno ponev položimo guanciale (svinjske ličnice) iz embalaže za omako Carbonara in počasi segrevamo, da maščoba postekleni. Testenine skuhamo al dente v obilici slane vode, jih odcedimo in stresemo v ponev in jih na hitro popražimo skupaj z guanciale. Dodamo omako carbonara in malo vode od kuhanja testenin, ki si jo prihranimo. Še malo pokuhamo in medtem mešamo ali sotiramo, vse na zelo majhnem ognju. Takoj odstavimo, ko vidimo, da se omaka strjuje.

Postrežemo na krožnikih z dobro mero sardinijskega pecorina in črnega popra.

Vaša domača pašta z omako carbonara je pripravljena.

Dober tek!

Dobra recept za sveže domače testenine z omako carbonara Rawpasta Ljubljana

Maccheroni alla Carbonara Rawpasta