Nič ni bolj prijetnega za jesensko ali zimsko večerjo od dobre juhice. To je jed, bogata z beljakovinami in ogljikovimi hidrati, ki osreči telo in dušo. Za naše babice in dedke je bila zdravilo za vse bolezni in nadloge. Za osnovo je treba pripraviti juho iz govejega in kurjega mesa, najbolje že dan prej, tako da jo lagodno kuhljate na počasnem ognju.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 1 kg govejih kosti
  • 500 g govejih reber
  • 400 g kure
  • steblo zelene
  • 1 bela čebula in 1 rumena čebula
  • korenček
  • strok česna
  • Grana Padano ali Parmigiano Reggiano 
  • peteršilj
  • črni poper
  • maslo

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Govejo juho kuhajte v velikem loncu v blago soljeni vodi. Meso in zelenjavo damo v hladno vodo, če želite manj mastno juho, kuri odstranite kožo. Juha mora dolgo zelo počasi vreti, svetujemo vsaj tri ure kuhanja od takrat, ko začne vreti, zatem jo pustite, da se počasi ohladi.Juho precedite v drug lonec, tako da se zaustavi maščoba in druge sestavine. Spet jo zavrite in dodajte testenine. Ko so testenine kuhane, postrežemo s skledicah z dobro mero naribanega Grana Padano ali Parmigiano Reggiano. Po okusu dodajte nasekljan peteršilj in črni poper in če se res želite pocrkljati, dodajte še za lešnik masla.

Vaša domača pašta v mesni juhi je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže domače testenine v mesni juhi Rawpasta Ljubljana

Capelli d’Angelo v mesni juhi Rawpasta