fbpx

IIzvirni recept iz italijanske dežele Lacij

Še en zelo preprost in brezčasen italijanski recept. Sestavine so preproste, izvedba pa ni tako enostavna, pravzaprav je treba zelo malo, da se sir (cacio) strdi in omaka postane trda kot guma. Če se boste držali našega preprostega recepta in uporabili naše izdelke, ne morete zgrešiti.

Sestavine za 4/5 oseb

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Sveže testenine skuhamo v obilici slane vode, medtem pa v ponvi  na zelo majhnem ognju  počasi segrevamo omako cacio e pepe in dodajamo malo vode od kuhanja testenin, dokler zmes ne postane mehka in kremasta. Testenine skuhamo al dente, odcedimo, stresemo v ponev in jih na hitro popražimo z omako cacio e pepe na majhnem ognju ali odstavljene z ognja, da se okusi kremasto prežamejo. Da se sir ne strdi, dodajamo malo vode od kuhanja testenin. Postrežemo na krožnikih z dobro merico mletega črnega popra in naribanega pekorina.

Vaša domača pašta z omako cacio e pepe je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže domače testenine z omako cacio e pepe Rawpasta Ljubljana

Spaghetti alla Chitarra al Caffè Cacio e Pepe Rawpasta