Ta recept je zelo podoben receptu za popularno omako carbonara, a tu uporabimo tipične sestavine s severa Italije. Speck (slanina) namesto guanciale (svinjske ličnice). Gorgonzola iz dežele Lombardije namesto pecorina (ovčjega sira) in žafran. To je klasičen recept milanske kuhinje, preostane vam samo še poskusiti!

Sestavine za 4/5 oseb

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

V ponvi na ekstra deviškem oljčnem olju in na majhnem ognju popražite speck iz embalaže za omako Gorgonzola, Zafferano e Speck, da postane hrustljava. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode, jih odcedimo in na hitro popražimo v ponvi s slanino. Iz embalaže dodamo še gorgonzolo in žafran, prilijemo nekaj vode od kuhanja testenin, ki smo si jo prihranili, in testenine z omako še malo popražimo na majhnem ognju ali odstavimo z ognja, če vidimo, da se omaka strjuje. Postrežemo z dobro mero črnega popra. Vaša domača pašta z omako Gorgonzola, Zafferano e Speck je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže domače testenine z gorgonzolo, žafranom in Speck Raw pasta Ljubljana

Fusilli Zafferano, Gorgonzola e Speck Rawpasta