Baccalà ali izsušena soljena polenovka, ki jo zmehčamo v mleku in pripravljamo dlje časa, da dobi pravi izjemno kremast okus ali po italijansko mantecato. Izraz baccalà naj bi izviral iz latinskega baculus ali palice, ki odlično opisuje togost suhih rib. Je značilna jed v Benečiji, zlasti Benetkah, saj so jo zaradi zelo dolgega roka trajanja ljubili mornarji. Poskusite ga na naših špagetih s česnom in peteršiljem ali preprosto na kosu toplega in hrustljavega kruha!
Sestavine: POLENOVKA (pozor: lahko vsebuje kosti), MLEKO, sol, česen, peteršilj.
Alergeni v sledovih: GLUTEN, RAKI, JAJCA, OREŠČKI, SEZAMOVA SEMENA, ARAŠIDI, GORČIČNO SEME, SOJA
Navodila za pripravo: počasi pogrejemo na nizki temperaturi ali uporabimo hladnega, kot namaz.
Hraniti v hladilniku na temperaturi 4-6 °C.
Ta izdelek se lahko zamrzne, odmrznite pred uporabo.
English









