Sveže testenine z omako iz masla in inčunov je ena najbolj preprostih pašt, a tudi ena najboljših, popolna zveza med sladkostjo masla in polnim morskim okusom in vonjem inčunov.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 100/150 g slanih inčunov v olju
  • 100/150 masla
  • pol kozarca sveže smetane
  • origano
  • limona

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

V ponvi na majhnem ognju razpustimo maslo in inčune, dodamo svežo smetano in pokuhamo na majhnem ognju. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode, jih odcedimo in v ponvi na hitro popražimo z maslom in inčuni, pri tem po potrebi dodajamo vodo od kuhanja testenin, da se okusi prežamejo.

Postrežemo posute s ščepcem origana in naribane limonine lupine.

Vaša domača pašta z omako iz masla in inčunov je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže domače testenine z Maslom in Inčuni Rawpasta Ljubljana

Spaghettoni z Maslom in Inčuni Rawpasta