Sveže testenine z omako iz masla in inčunov je ena najbolj preprostih pašt, a tudi ena najboljših, popolna zveza med sladkostjo masla in polnim morskim okusom in vonjem inčunov.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih testenin
- 100/150 g slanih inčunov v olju
- 100/150 masla
- pol kozarca sveže smetane
- origano
- limona
Priporočene oblike testenin:
Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.
Priprava:
V ponvi na majhnem ognju razpustimo maslo in inčune, dodamo svežo smetano in pokuhamo na majhnem ognju. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode, jih odcedimo in v ponvi na hitro popražimo z maslom in inčuni, pri tem po potrebi dodajamo vodo od kuhanja testenin, da se okusi prežamejo.
Postrežemo posute s ščepcem origana in naribane limonine lupine.
Vaša domača pašta z omako iz masla in inčunov je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje