Jesenski recept, ki združuje hrustljavost guanciale (svinjskih ličnic) s kremnostjo buče in edinstvenim okusom jurčkov.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500g svežih testenin
  • 300/400 g buče
  • 1 velik krompir
  • ½ čebule
  • 100 g posušenih jurčkov
  • 150 g Guanciale Rawpasta
  • ekstra deviško oljčno olje (Rawpasta)
  • rožmarin

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Suhe jurčke namakamo v mlačni vodi 15-20 minut, medtem olupimo bučo in krompir in ju narežemo na kocke, čebulo pa čisto na drobno, vse skupaj stresemo v ponev, kapnemo ekstra deviško oljčno olje in popražimo, dodamo sol, poper in rožmarin, pokrijemo z vodo in kuhamo 30 minut. S potopnim mešalnikom naredimo pire. V ponvi na ekstra deviškem oljčnem olju prepražimo na tanko narezan guanciale, ko postane steklen, dodamo dobro odcejene jurčke, kuhamo še nekaj minut na majhnem ognju.

Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode in jih odcedimo. V ponvi jih na hitro popražimo skupaj z guanciale in jurčki in z malo vode od kuhanja testenin, da se okusi prežamejo. Testenine postrežemo na posteljici iz bučnega pireja.

Vaša domača pašta s kremno omako iz buče, jurčkov in guanciale je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže testenine s kremno omako iz bučk jurčkov in guanciale Rawpasta

Reginette s Kremno Omako iz Bučk Jurčkov in Guanciale Rawpasta