V tem receptu najdemo najbolj klasične sredozemske okuse: paradižnik, jajčevce, kapre, olive iz Taggie, čebulo, česen, majaron. Prava eksplozija okusov, to je ena izmed jedi, po kateri v naši restavracji največ povprašujejo.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih testenin
- 600 g Siciliana Omaka Rawpasta
- Ricotta salata
Priporočene oblike testenin:
Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.
Priprava:
Sicilijansko omako damo v ponev in jo na majhnem ognju segrevamo. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode in jih odcedimo. V ponvi jih skupaj z omako na hitro popražimo, pri tem dodajamo malo vode od kuhanja testenin, dokler se okusi ne prežamejo. Postrežemo z dobro mero naribane slane rikote.
Vaša domača pašta z omako Siciliana je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje