Izvirni recept iz dežele Kampanje.

Testenine z omako Gennaro so preproste in okusne, so bogatejša različica klasične pašte s česnom, oljem in pekočim feferonom. Dodatek zdrobljenega starega kruha mu daje tisti dodaten pridih, ki naredi pomembno razliko.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 400 g Sugo di Pomodoro Rawpasta
  • 4/5 filejev sardin v olju
  • 3 rezine starega kruha
  • 2 stroka česna
  • ekstra deviško oljčno olje Rawpasta
  • bazilika
  • pekoči feferon

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava

Strok česna podrgnite po rezinah starega kruha, kruh razdrobite in koščke popecite v ponvi na ekstra deviškem oljčnem olju, da postanejo zlati in hrustljavi. Odcedite jih na papirnati brisači. V večjo ponev vlijemo ekstra deviško oljčno olje, dodamo strok česna in fileje sardona (brez kosti). Ko se sardoni stopijo, dodamo paradižnikovo omako in kuhamo 2-3 minute. Solimo in popramo po okusu. Sveže testenine skuhamo al dente v obilo slane vode in jih odcedimo. V ponvi na hitro popražimo testenine skupaj s fileji in paradižnikovo omako, potresemo s koščki opečenega kruha in svežo baziliko ter postrežemo.Vaša domača pašta z omako Gennaro je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže domače testenine z omako Gennaro Rawpasta Ljubljana

Spaghetti alla Chitarra alla Gennaro Rawpasta