Izvirni recept iz dežele Kampanje.
Testenine z omako Gennaro so preproste in okusne, so bogatejša različica klasične pašte s česnom, oljem in pekočim feferonom. Dodatek zdrobljenega starega kruha mu daje tisti dodaten pridih, ki naredi pomembno razliko.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih testenin
- 400 g Sugo di Pomodoro Rawpasta
- 4/5 filejev sardin v olju
- 3 rezine starega kruha
- 2 stroka česna
- ekstra deviško oljčno olje Rawpasta
- bazilika
- pekoči feferon
Priporočene oblike testenin:
Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.
Priprava
Strok česna podrgnite po rezinah starega kruha, kruh razdrobite in koščke popecite v ponvi na ekstra deviškem oljčnem olju, da postanejo zlati in hrustljavi. Odcedite jih na papirnati brisači. V večjo ponev vlijemo ekstra deviško oljčno olje, dodamo strok česna in fileje sardona (brez kosti). Ko se sardoni stopijo, dodamo paradižnikovo omako in kuhamo 2-3 minute. Solimo in popramo po okusu. Sveže testenine skuhamo al dente v obilo slane vode in jih odcedimo. V ponvi na hitro popražimo testenine skupaj s fileji in paradižnikovo omako, potresemo s koščki opečenega kruha in svežo baziliko ter postrežemo.Vaša domača pašta z omako Gennaro je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje