Recept izvira iz dežele Benečije.
Samo v mestu, kot so Benetke, z njenimi zgodovinskimi morskimi povezavami, je lahko nastal recept, ki združi ribo, osušeno na vetru nekje daleč na severu Evrope, in sredozemsko oljčno olje. K tej omaki priporočamo naše testenine s česnom in peteršiljem.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih testenin
- 300 g omake Baccalà Mantecato Rawpasta
- pinjole ali hrustljava čebula
Priporočene oblike testenin:
Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.
Priprava:
Omako Baccalà Mantecato (smetanast bakala) prelijemo v posodo, jo postavimo v večjo posodo z vodo in počasi segrevamo (vodna kopel). Med segrevanjem omako mešamo, dokler ne postane kremasta. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode. Odcejene dodamo v posodo z omako in dobro premešamo.
Postrežemo z dobro mero popraženih pinjol ali hrustljave čebule.
Vaša domača pašta z omako Baccalà Mantecato je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje