Ta recept je idealen konec zime, ko na stojnicah začnejo prodajati prve šparglje, ki zbudijo naše brbončice.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih testenin
- 300 g svežih špargljev
- 80 g mandljevih lističev
- 80 g masla
- majaron
- Parmigiano Reggiano ali Grana Padano
Priporočene oblike testenin:
Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.
Priprava:
Šparglje očistimo in ostrgamo z lupilnikom za krompir, pomočimo jih v vrelo vodo za 4/5 minut, zatem pa jih ohladimo z vodo in ledom. Stebla narežemo na kolobarje, vrhove pa pustimo cele in jih damo na stran. V ponvi razpustimo maslo in na hitro popražimo mandlje, zatem dodamo šparglje in nasekljan majaron. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode, jih odcedimo in v ponvi na hitro popražimo z maslom, šparglji in mandlji, pri tem po potrebi dodajamo vodo od kuhanja testenin, da se okusi prežamejo. Postrežemo z izdatnim prgiščem sira Parmigiano Reggiano ali Grana Padano in lešnikom masla.
Vaša domača pašta z maslom, šparglji in mandlji je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje