To jed pripravimo takoj, ko se odpre sezona črnih tartufov. Lahko pripravite “čisto” različico brez česna, da se ne izgubi okus črnih tartufov. Črne tartufe je treba za razliko od belih nežno pokuhati v maslu, da spustijo čim več okusa.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 100/150 g črnih tartufov
  • 200 g masla
  • česen
  • beli poper

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

V ponvi na majhnem ognju razpustimo maslo, dodamo očiščene in na lističe narezane tartufe, jih za kako minuto pokuhamo na zelo majhnem ognju in po okusu dodamo stisnjen strok česna. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode, jih odcedimo in na hitro popražimo v ponvi skupaj z maslom in tartufi, pri tem dodamo nekaj vode od kuhanja testenin, da se okusi prežamejo.

Postrežemo s ščepcem belega popra.

Vaša domača pašta z maslom in črnimi tartufi je pripravljena.

Dober tek!

Dobra recept za sveže domače testenine z maslom in črnimi tartufi Pawpasta Ljubljana

Pappardelle z Maslom in črnimi Tartufi Rawpasta