Ta recept za testenine s kremno omako iz limon, masla in rakcev je pravcati praznik morskih okusov in sredozemskih agrumov. Sladki rakci in maslo tekmujejo s kislostjo limone in rezultat te tekme morate poskusiti!
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih testenin
- 300 g svežih ali zmrznjenih rakov ali rakcev
- lupina dveh ekoloških limon
- 200 g masla
- makova semena
- peteršilj
Priporočene oblike testenin:
Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.
Priprava:
Če uporabljate sveže rake ali rakce, jih izluščite iz oklepa in dajte na stran. V ponvi na majhnem ognju razpustimo maslo in dobro mero naribane limonine lupine. Dodamo rakce in jih na kratko pokuhamo, da ne postanejo trdi. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode, jih odcedimo in v ponvi na hitro popražimo z maslom, limonino lupino in rakci, malo limoninega soka, po potrebi dodamo vodo od kuhanja testenin in pustimo, da se okusi prežamejo. Postrežemo s prgiščem naribanega svežega peteršilja, makovimi semeni in naribano limonino lupino.
Vaša domača pašta z limono, maslom in rakci je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje