Ta recept je navdihnila koroška in avstrijska jed z neverjetnimi sposobnostmi: lahko drži vampirje stran in mrtve obudi v življenje! Šalo na stran, ta juha je res osvežujoča za telo in duha, odlična je vroča pozimi, sijajna pa tudi hladna poleti.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih testenin
- 3/4 glave česna
- 300 g masla
- zelenjavna ali mesna juha
- 2 kozarca sveže smetane
- na maslu opečene kocke kruha
- črni poper
- drobnjak
- kisla smetana
Priporočene oblike testenin:
Priprava:
V loncu na zelo majhnem ognju na maslu pražimo na lističe narezan česen, ko se zmehča, dodamo juho in smetano, solimo, popramo in pustimo, da počasi vre vsaj 30 minut. S paličnim mešalnikom jo zmiksamo, še enkrat zavremo in dodamo sveže testenine. Juho postrežemo v skodelicah in okrasimo z nekaj vejicami drobnjaka, žličko kisle smetane in prgiščem na maslu opečenih kruhovih kock.
Vaša česnova juha s svežimi testeninami je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje

Recept za česnovo juho Knoblauchsuppe s svežimi testeninami Rawpasta