Še en sredozemski recept z nežnim okusom, ki nas prevzame. Ta omaka se poda k dolgim in mehkim testeninam, najbolje, če so iz 100 odstotnega zdroba durum.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500g svežih testenin
- 300 g Pesto Rosso Rawpasta
- sesekljane pistacije
Priporočene oblike testenin:
Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.
Priprava:
Testenine skuhamo v obilo slane vode, medtem na zelo majhnem ognju v ponvi pogrejemo paradižnikov pesto, tako da dodamo zajemalko vode od kuhanja testenin. Testenine al dente odcedimo in jih v ponvi na hitro popražimo skupaj s paradižnikovim pestom, po potrebi dodajamo vodo od kuhanja testenin, da se okusi povežejo. Postrežemo na krožnikih, posute s prgiščem sesekljanih pistacij.Vaša domača pašta z omako Pesto di pomodori je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje