Gorgonzola, žafran, peteršilj in speck : v tej omaki so združene tradicionalne sestavine iz severne Italije; omaka je kremasta in okusna, svetlo rumene barve po zaslugi dragocenega žafrana, krasne bližnjevzhodne začimbe, ki jo je italijanska tradicija vzela za svojo. Gorgonzola, ki je prav iz Novare, je drugi najbolj razširjen italijanski sir z zaščiteno označbo porekla na svetu, pred njim je samo Grana Padano, zelo priljubljen zaradi kontrasta med kremasto nežnim in ostrim okusom. Za bolj glamurozen pridih na koncu dodamo speck kot piko na i: prava kuharska poteza!
Sestavine: SIR gorgonzola 50% (MLEKO, sol, sirilo), speck 30% (svinjina, sol, saharoza, naravne arome, začimbe), MLEKO (20%), žafran (5%), peteršilj.
Alergeni v sledovih: ŽITA
Navodila za pripravo: speck popražimo na ponvi, na srednji temperaturi in mu dodamo skuhane testenine. Nato dodamo omako in mešamo dokler jed ne postane kremasta.
Hraniti v hladilniku na temperaturi 4-6 °C.
Ta izdelek se lahko zamrzne, odmrznite pred uporabo.
English








