Recept izvira iz mesta Portofino (Ligurija).

Ta recept je odlična vegetarijanska različica klasične mesne lazanje. Značilni okus našega pravega Pesto alla Genovese tekmuje s sladkostjo bešamela in svežih testenin v veselje vaših brbončic in brbončic vaših gostov. Odlična je tudi naslednji dan, pogreta ali hladna poleti. Klasika za kosila na prostem s prijatelji.

Sestavine za 4/5 oseb

Priporočene oblike testenin:

Priprava:

Pripravimo jo kot klasično lazanjo. Krompir in stročji fižol vržemo v vrelo vodo za tri minute in jih delno skuhamo nato jih odcedimo in ohladimo v hladni vodi. Dno pekača namastimo z maslom in premažemo s prvim slojem bešamela. Položimo prvi list svežih jajčnih testenin in ga rahlo pritisnemo, po potrebi obrežemo glede na obliko pekača. Nadaljujemo s slojem omake genovskega pesta, bešamela in fino zrezane mocarele. Zaključimo z listom testenin in ponovimo postopek plast za plastjo (vsaj 4 plasti), dokler ne porabimo vseh sestavin. Na koncu posujemo izdatno količino naribanega sira Parmigiano Reggiano ali Grana Padano.

Postavimo v pečico na 180°C z ventilatorjem in pečemo 40 minut, izklopimo ventilator in zvišamo temperaturo na 250° za kako minuto, da se sir gratinira.

Vaša lazanja iz svežih testenin z omako Pesto Genovese je pripravljena.

Dober tek!

Dobra recept za lazanjo z Genovskim Pestom Rawpasta Ljubljana

Recept za lazanjo z Genovskim Pestom Rawpasta