Recept izvira iz mesta Portofino (Ligurija).
Ta recept je odlična vegetarijanska različica klasične mesne lazanje. Značilni okus našega pravega Pesto alla Genovese tekmuje s sladkostjo bešamela in svežih testenin v veselje vaših brbončic in brbončic vaših gostov. Odlična je tudi naslednji dan, pogreta ali hladna poleti. Klasika za kosila na prostem s prijatelji.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih listov Sfoglia per lasagna all’uovo Rawpasta
- 200 g Pesto Genovese Rawpasta
- 300 g Mocarela
- 250 g Bešamel
- 250 g Krompir
- 250 g Stročji fižo
- Parmigiano Reggiano ali Grana Padano
- maslo
Priporočene oblike testenin:
Priprava:
Pripravimo jo kot klasično lazanjo. Krompir in stročji fižol vržemo v vrelo vodo za tri minute in jih delno skuhamo nato jih odcedimo in ohladimo v hladni vodi. Dno pekača namastimo z maslom in premažemo s prvim slojem bešamela. Položimo prvi list svežih jajčnih testenin in ga rahlo pritisnemo, po potrebi obrežemo glede na obliko pekača. Nadaljujemo s slojem omake genovskega pesta, bešamela in fino zrezane mocarele. Zaključimo z listom testenin in ponovimo postopek plast za plastjo (vsaj 4 plasti), dokler ne porabimo vseh sestavin. Na koncu posujemo izdatno količino naribanega sira Parmigiano Reggiano ali Grana Padano.
Postavimo v pečico na 180°C z ventilatorjem in pečemo 40 minut, izklopimo ventilator in zvišamo temperaturo na 250° za kako minuto, da se sir gratinira.
Vaša lazanja iz svežih testenin z omako Pesto Genovese je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje
Recept za lazanjo z Genovskim Pestom Rawpasta