To je odličen recept za lahko, vegetarijansko jed, polno okusov naše omake Sugo alla Siciliana. Omako pripravljamo izključno s svežo zelenjavo: češnjevci, jajčevci, rdečo čebulo, ki se je v pečici počasi mehčala, za poln okus smo dodali tudi kapre Capperi di Pantelleria, črne olive in majaron. Odlična je tudi mlačna.
Sestavine za 4/5 oseb
- 500 g svežih listov Sfoglia per lasagna all’uovo Rawpasta
- 600 g Sugo alla Siciliana Rawpasta
- 400 g Mocarela
- 250 g Bešamel
- Parmigiano Reggiano ali Grana Padano
- maslo
Priporočene oblike testenin:
Priprava:
Pripravimo jo kot klasično lazanjo. Dno pekača namastimo z maslom in premažemo s prvim slojem bešamela. Položimo prvi list svežih jajčnih testenin in ga rahlo pritisnemo, po potrebi obrežemo glede na obliko pekača. Nadaljujemo s slojem sicilijanske omake, bešamela in fino narezane mocarele. Zaključimo z listom testenin in ponovimo postopek plast za plastjo (vsaj 4 plasti), dokler ne porabimo vseh sestavin. Na koncu posujemo izdatno količino naribanega sira Parmigiano Reggiano ali Grana Padano.
Postavimo v pečico na 180° z ventilatorjem in pečemo 40 minut, izklopimo ventilator in zvišamo temperaturo na 250° za kako minuto, da se gratinira sir.
Vaša lazanja iz svežih testenin z omako Sugo alla Siciliana je pripravljena.
Dober tek!
Hitro nakupovanje
Recept za Lazanjo s Sicilijansko Omako Rawpasta