Prehranska tabela za 100g izdelka
Energijska vrednost | 1983kj 472kcal |
---|---|
Maščobe | 13,63g |
Od tega nasičene maščobe | 2,01g |
Ogljikovi hidrati | 63,45g |
Od tega sladkorji | 1,81g |
Vlaknine | 1,67g |
Proteini | 8,47g |
Sol | 2,40g |
€3,50 – €5,90
V zgodovini so bili Taralli ena najpreprostejših in najokusnejših jedi revnejših slojev v Apuliji. Narejeni iz soli, olivnega olja, belega vina in moke, preprostih sestavin, ki so bile vedno na voljo. Testo, pečeno v pečici v klasični obliki obroča, razveseli brbončice, je hrustljavo, a drobljivo in nasitno. Postali so simbol prijateljstva in trenutkov družabnosti in gostoljubja. Pregovor “končati v taralih in vinu” pooseblja bistvo te kulinarične tradicije. Odlični so za spremljanje aperitiva, mesnin in sira, z olivami ali zelenjavnimi konzervami, ki poudarijo njihov okus, ne da bi jih pokrili.Lahko pa predstavljanjo preprost in zdrav prigrizek.
Sestavine: PŠENIČNA moka, belo vino (vsebuje SULFITE), sončnično olje, sol, olivno olje, grahove beljakovine.
Alergeni v sledovih: ribe, arašidi, soja, mleko, oreški, zelena, sezamova semena, gorčica