V zgodovini so bili Taralli ena najpreprostejših in najokusnejših jedi revnejših slojev v Apuliji. Narejeni iz soli, olivnega olja, belega vina in moke, preprostih sestavin, ki so bile vedno na voljo. Testo, pečeno v pečici v klasični obliki obroča, razveseli brbončice, je hrustljavo, a drobljivo in nasitno. Postali so simbol prijateljstva in trenutkov družabnosti in gostoljubja. Pregovor “končati v taralih in vinu” pooseblja bistvo te kulinarične tradicije. Odlični so za spremljanje aperitiva, mesnin in sira, z olivami ali zelenjavnimi konzervami, ki poudarijo njihov okus, ne da bi jih pokrili. Lahko pa predstavljajo preprost in zdrav prigrizek.
Sestavine: PŠENIČNA moka, visoko oleinsko sončnično olje, voda, belo vino (vsebuje SULFITE), sol.
Alergeni v sledovih: OREŠČKI, SEZAMOVO SEME, SOJA, GORČIČNO SEME
Prehranska tabela za 100g izdelka
| Energijska vrednost | 1983kj 472kcal | 
|---|---|
| Maščobe | 13,63g | 
| Od tega nasičene maščobe | 2,01g | 
| Ogljikovi hidrati | 63,45g | 
| Od tega sladkorji | 1,81g | 
| Vlaknine | 1,67g | 
| Proteini | 8,47g | 
| Sol | 2,40g | 
 
			 English
 English




 
				


 
     
     
