Pesto Rosso je tipična omaka italijanske kuhinje, še posebej razširjena v južnih regijah, kot je Sicilija. Je različica tradicionalnega genovskega pesta, glavno vlogo pa namesto bazilike igrajo posušeni paradižniki, ki dajejo omaki značilno rdečo barvo.
Rdeči pesto je izjemno vsestranski: uživamo ga lahko kot omako za testenine, na krutonih ali kot prilogo mesu in ribam.
Sestavine: sušeni paradižniki (poreklo Italija) 50%, ekstra deviško oljčno olje 39%, kapre, sol, čili, bazilika (Genova DOP, poreklo Italija), krompirjev škrob, SIR (MLEKO, sol, rastlinsko sirilo), dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislosti (mlečna kislina), vinski kis.
Brez česna.
Prehranska tabela za 100g izdelka:
Energijska vrednost | 1799kj 430kcal |
---|---|
Maščobe | 42,8g |
Od tega nasičene maščobe | 6,4g |
Ogljikovi hidrati | 5,6g |
Od tega sladkorji | 5,6g |
Beljakovine | 4,6g |
Sol | 2,3g |