Recept izvira iz dežele Benečije.

Samo v mestu, kot so Benetke, z njenimi zgodovinskimi morskimi povezavami, je lahko nastal recept, ki združi ribo, osušeno na vetru nekje daleč na severu Evrope, in sredozemsko oljčno olje. K tej omaki priporočamo naše testenine s česnom in peteršiljem.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 300 g omake Baccalà Mantecato Rawpasta
  • pinjole ali hrustljava čebula

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Omako Baccalà Mantecato (smetanast bakala) prelijemo v posodo, jo postavimo v večjo posodo z vodo in počasi segrevamo (vodna kopel). Med segrevanjem omako mešamo, dokler ne postane kremasta. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode. Odcejene dodamo v posodo z omako in dobro premešamo.

Postrežemo z dobro mero popraženih pinjol ali hrustljave čebule.

Vaša domača pašta z omako Baccalà Mantecato je pripravljena.

Dober tek!

Dobra in okusni recept za sveže domače testenine z omako Baccalà Mantecato Rawpasta Ljubljana

Spaghettoni Aglio e Prezzemolo s “Baccalà Mantecato” Rawpasta