Ta recept za testenine s kremno omako iz limon, masla in rakcev je pravcati praznik morskih okusov in sredozemskih agrumov. Sladki rakci in maslo tekmujejo s kislostjo limone in rezultat te tekme morate poskusiti!

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 300 g svežih ali zmrznjenih rakov ali rakcev
  • lupina dveh ekoloških limon
  • 200 g masla
  • makova semena
  • peteršilj

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Če uporabljate sveže rake ali rakce, jih izluščite iz oklepa in dajte na stran. V ponvi na majhnem ognju razpustimo maslo in dobro mero naribane limonine lupine. Dodamo rakce in jih na kratko pokuhamo, da ne postanejo trdi. Testenine skuhamo al dente v obilo slane vode, jih odcedimo in v ponvi na hitro popražimo z maslom, limonino lupino in rakci, malo limoninega soka, po potrebi dodamo vodo od kuhanja testenin in pustimo, da se okusi prežamejo. Postrežemo s prgiščem naribanega svežega peteršilja, makovimi semeni in naribano limonino lupino.

Vaša domača pašta z limono, maslom in rakci je pripravljena.

Dober tek!

Dobra recept za sveže domače testenine z Limono, Maslom in Rakci Rawpasta Ljubljana

Reginette z Limono, Maslom in Rakci