fbpx

Še en sredozemski recept z nežnim okusom, ki nas prevzame. Ta omaka se poda k dolgim in mehkim testeninam, najbolje, če so iz 100 odstotnega zdroba durum.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500g svežih testenin
  • 300 g Pesto Rosso Rawpasta
  • sesekljane pistacije

Priporočene oblike testenin:

Poskusite tudi testenine iz 100 odstotnega zdroba ali polnozrnate moke.

Priprava:

Testenine skuhamo v obilo slane vode, medtem na zelo majhnem ognju v ponvi pogrejemo paradižnikov pesto, tako da dodamo zajemalko vode od kuhanja testenin. Testenine al dente odcedimo in jih v ponvi na hitro popražimo skupaj s paradižnikovim pestom, po potrebi dodajamo vodo od kuhanja testenin, da se okusi povežejo. Postrežemo na krožnikih, posute s prgiščem sesekljanih pistacij.Vaša domača pašta z omako Pesto di pomodori je pripravljena.

Dober tek!

Dobra Recept za sveže domače testenine s Rdečim Pestom Rawpasta Ljubljana

Pappardelle in Pesto Rosso Rawpasta