Ta recept je navdihnila koroška in avstrijska jed z neverjetnimi sposobnostmi: lahko drži vampirje stran in mrtve obudi v življenje! Šalo na stran, ta juha je res osvežujoča za telo in duha, odlična je vroča pozimi, sijajna pa tudi hladna poleti.

Sestavine za 4/5 oseb

  • 500 g svežih testenin
  • 3/4 glave česna
  • 300 g masla
  • zelenjavna ali mesna juha
  • 2 kozarca sveže smetane
  • na maslu opečene kocke kruha
  • črni poper
  • drobnjak
  • kisla smetana

Priporočene oblike testenin:

Priprava:

V loncu na zelo majhnem ognju na maslu pražimo na lističe narezan česen, ko se zmehča, dodamo juho in smetano, solimo, popramo in pustimo, da počasi vre vsaj 30 minut. S paličnim mešalnikom jo zmiksamo, še enkrat zavremo in dodamo sveže testenine. Juho postrežemo v skodelicah in okrasimo z nekaj vejicami drobnjaka, žličko kisle smetane in prgiščem na maslu opečenih kruhovih kock.

Vaša česnova juha s svežimi testeninami je pripravljena.

Dober tek!

Dobra recept za česnovo juho Knoblauchsuppe s svežimi testeninami Rawpasta Ljubljana

Recept za česnovo juho Knoblauchsuppe s svežimi testeninami Rawpasta