Maccheroni alla Carbonara. Komplet za 8 velikih porcij
€18,50
Pakiranje 1 kg “Maccheroni” in 740 gr “Carbonara Omaka”
Makaroni so kratki testeninski valji, ki jih Italijani najraje kombinirajo z znamenito omako, La Carbonara, ki prihaja iz rimske tradicije, z rumenjakom, ovčjim sirom pecorinom, črnim poprom in Guanciale (svinjske ličnice, konzervirane v soli in začimbah). Želeli smo vam ponuditi pravi tradicionalni recept, takega, po katerem kuhajo Italijani: Guanciale, narezano na trakce, preprosto ”spotimo” v ponvi, dodamo kuhane testenine s čisto malo vode, v kateri so se kuhale, odmaknemo z ognja, dodamo omako carbonara in mešamo, dokler ne dobimo kremne konsistence, ki v celoti prežame testenine. Potresite z nekaj naribanega ovčjega sira in črnega popra po vašem okusu.
Še enostavneje pa je, če korak za korakom sledite video-receptu našega chefa Maxxa na naslednji povezavi
Dober tek!